Nastavitve piškotkov

LUNOS prezračevanje

LUNOS prezračevanje

Prezračevalni sistem Lunos

Sistem LUNOS je cenovno ugoden in izjemno enostaven za vgradnjo. Zaradi svoje enostavnosti je primeren tako za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje. Za montažo sistema ni potrebno vgraditi nobenih cevi, zato je montaža hitra in brez večjih posegov v stanovanje.
Z vgradnjo nemškega prezračevalnega sistema LUNOS bo v vaše stanovanje stalno pritekal svež zrak, izrabljen pa se bo nenehno odvajal skozi ventilatorsko enoto direktno skozi jašek ali zunanji zid. S tem boste v prostorih dosegli nižjo vlažnost, preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja – skratka sebi in svoji družini boste izboljšali kakovost bivanja. Vsi LUNOS elementi imajo vgrajeno protihrupno in proti alergijsko zaščito. Filter proti alergijam je pralen in ga ni potrebno menjati. Prezračevalni sistem LUNOS deluje 24 ur na dan, je skoraj neslišen, porabi izjemno malo energije, prav tako pa nam prihrani do 30% energije v primerjavi z zračenjem skozi okna.

Zato sistem prezračevanja LUNOS v celoti ustreza nemškemu EnEV
Sistemi LUNOS delujejo skladno s potrebami uporabnikov in so krmiljeni na podlagi vrednosti zračne vlage. Glede na vlažnost izrabljenega zraka se volumen zračnega toka zvišuje ali znižuje. Tako so prostori prezračevani kolikor je potrebno, pa vendar le tako malo, kolikor je če mogoče. Glede predpostavk za izračun te zmanjšane izmenjave zraka sistem prezračevanja LUNOS v celoti ustreza predpisom nemške referenčne Uredbe o varčevanju z energijo (EnEV) v povezavi s standardom DIN V 4701-10.

Princip delovanja
Prezračevalni sistem Lunos temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju.  Glede na potrebe in stopnjo vlažnosti zraka prenašajo ventilatorji izrabljen zrak iz kopalnice, kuhinje, WC-ja ali pralnice navzven ali v prezračevalne jaške. Na ta način nastane v stanovanju majhen podtlak, zaradi katerega skozi vhodne enote za dovod zraka priteka svež filtriran zrak v spalnice, otroške sobe, dneven sobe in delovne prostore. Reže pod vrati ali prezračevalni elementi nad njimi zagotavljajo pretok svežega zraka med prostori z vhodi zunanjega svežega zraka in prostori z odzračevanjem izrabljenega zraka.
Sistem deluje brez hrupa in škodljivih snovi, ter brez vetra in neugodnih vremenskih vplivov. Nastanek prepiha preprečujejo proti prepišna varovala in omejitev volumna zračnega pretoka. Vgrajeni dušilci hrupa zagotavljajo, da se tudi ob najbolj prometni cesti v stanovanje ne bo slišal hrup iz cest.

Protihrupna zaščita vam zagotavlja mir
Stanovanjski in prometni prostori se vedno bolj približujejo. Vendar se ljudje počutimo udobno le med “tihimi stenami”. Zato lahko s prezračevalnimi sistemi LUNOS zelo enostavno zadostimo celo najbolj zahtevnim protihrupnim predpisom (raven hrupa IV-V). Dokumentirani akustični atesti dokazujejo, da dosega protihrupna zaščita LUNOS odlične ocene na vseh testiranjih.

Prednosti sistema Lunos
LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.
Prezračevalni sistemi LUNOS ustvarjajo potrebam primerno, prijetno in čisto higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov in zagotavljajo suhe stene brez plesni. Dodatno ponujajo tudi znatne prihranke pri ogrevanju – ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških. Ob tem seveda nudijo tudi kakovost in varnost, kar jamčimo z našim imenom.

Prednosti sistema:
- varčevanje z energijo
- odprava odvečne vlage
- neslišno delovanje
- protihrupna zaščita
- nobenega prepiha
- filter proti alergijam
- enostavna montaža
 
 

 

Prikaz: Seznam / Razpredelnica
Prikaži:
Razvrsti po:
Proizvajalec:
Ferroli
IDM
Jotul
Junkers
Panasonic
Radson
Rehau
Weishaupt