uvodna stran     pišite nam     kazalo strani
O podjetju Prodajni program Katalog izdelkov Ceniki Zanimivosti Navodila Zaposlitev Nepremičnine Kontakt
   
THS d.o.o.
Zagrebška cesta 28
2000 Maribor
Slovenija

Tel.: +386 2 4624 810
Fax.: +386 2 4624 813

Email: info@ths.si

Zanimivosti
Kopalniški radiatorji Austria Email

Austria Email kopalniški radiator kot nalašč za vas - kjer lepota izpolnjuje praktičnost.

RADSON radiatorji

Radson radiatorji so okolju prijazni in so do 99% reciklažni.

Ogrevanje s kosi lesa za poceni toploto

Pri tem načinu ogrevanja so najbolj pomembne lastnosti posameznih kotlov - na polena.

Prezračevalni sistem Helios


 

 

Namen uporabe prezračevalnih sistemov

 

Rekuperatorji so prezračevalne naprave, ki imajo vgrajen zračni prenosnik toplote s katerim zmanjšamo energijske prezračevalne izgube na minimum. Prezračevalna naprava je v sklopu ostalih elementov prezračevalnega sistema v prvi vrsti namenjena zagotavljanju kvalitetnega bivalnega okolja v smislu: odvajanja viškov vlage, vonjav, škodljivih snovi (topila, laki, ...) in CO2 ter dovodu svežega zraka bogatega s kisikom. Z razvojem sodobnih izolativnih materialov se je izredno povečala tudi zrakotesnost sodobne gradnje, s čimer se je pojavila potreba po prisilnem prezračevanju, ki ga lahko nadgradimo z vračanjem toplote odpadnega zraka (rekuperacija). Ker z odpiranjem oken (kot edini ročni način prezračevanja) ne moremo dosegati usmerjenega gibanja zraka od čistih prostorov proti obremenjenim, ne moremo doseči optimalne prezračenosti vseh prostorov. Ker tudi ne odpiramo dovolj pogosto, izgubljamo dragoceno energijo skozi odprto okno. Zato se je začelo prisilno prezračevanje z rekuperacijo uveljavljati tako pri novogradnjah kot tudi pri sanaciji obstoječih objektov. V tem segmentu predstavljamo različne dele prezračevalnega sistema, ki jih večinoma uporabljamo za hišno prezračevanje (stanovanjske hiše in stanovanjske enote v večstanovanjskih zgradbah), uporabni pa so tudi za prezračevanje manjših poslovnih prostorov (frizerski salon, kozmetični salon, manjše pisarne in podobno).

 

 

Centralni rekuperatorji

 

Centralno prezračevanje z rekuperacijo je namenjeno prezračevanju celotnega objekta. V tem segmentu smo se osredotočili na prezračevanje hiš in stanovanjskih enot v večstanovanjski zgradbi. Za razliko od lokalnega prezračevanja pri centralnem običajno prezračujemo vse ogrevane prostore. Centralno prezračevanje je zasnovano tako, da dovaja svež zrak v čiste prostore in obremenjenega odvaja iz prostorov, ki so obremenjeni z vlago in vonjavami. Vedno se je glede količine svežega zraka potrebno prilagajati uporabniku prostora in ne le velikosti prostora. Razvod temelji na podatku, da vsak človek potrebuje do 30 m3 zraka na uro. Tako v spalnico, kjer sta običajno 2 osebi, pripeljemo 60 m3 zraka na uro. Poleg splošnih lastnosti prezračevanja z rekuperacijo ima centralno prezračevanje za razliko od lokalnega še možnost avtomatskega by-passa (nočno pohlajevanje v poletnem času) in varnostni predgrelec, ki skrbi za odtaljevanje kondenzata pozimi (večina predstavljenih modelov), obenem pa ima tudi višji toplotni izkoristek, večstopenjsko filtracijo in možnost izbire entalpijskega izmenjevalca (večina predstavljenih modelov).

 

 

Lokalni rekuperatorji

 

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je namenjeno prezračevanju posameznega prostora. Lokalni rekuperator Helios KWL EC 60 je primeren za uporabo v vseh tistih prostorih, kjer ni možno vzpostaviti sistema centralnega prezračevanja z rekuperacijo in imajo vsaj eno zunanjo steno, ki jo lahko uporabimo za montažo naprave. Enota rešuje problem slabe prezračenosti sodobnih dobro zatesnjenih prostorov bodisi v novogradnjah ali pa ob sanaciji obstoječih objektov, ko na objektu zamenjamo okna. V novogradnjah se sicer veliko bolj priporoča centralno prezračevanje z rekuperacijo zaradi prednosti, ki jih ima pred lokalnim prezračevanjem z rekuperacijo. Pri sanacijah objektov, ali ob naknadni vgradnji prezračevanja v obstoječi objekt, pa je lokalno prezračevanje pogosto edina izbira, saj ne potrebuje nobene periferije (cevnih inštalacij, razvodnih in zaključnih elementov po prostorih).

 

 

Dodatna oprema

 

Poleg široke palete različni prezračevalnih naprav proizvaja Helios tudi vse ostale komponente za postavitev učinkovitega prezračevalnega sistema v vašem domu. V tem segmentu boste našli vse potrebno za ureditev hobotničnega razvoda do posameznih bivalnih prostorov (prezračevalne cevi, razdelilci, komore, spojni in prehodni material), izbirali boste lahko med različnimi zaključnimi elementi (ventili in rešetke), našli primerne dimenzije izoliranih cevi (IsoPipe) glede na izbrani rekuperator, si ogledali ustrezen dušilec zvoka in pregledali možnosti, ki jih ponuja dodatna oprema: zemeljski kolektorji in vlažilec zraka.

 

 

Prospekti

 

AGREGAT prospekt 2013

 

                                O podjetju Prodajni program Katalog izdelkov CenikNepremičnine Kontakt Zaposlitev