Kategorije

IDM toplotna črpalka Terra W (HGL Complete) voda-voda

IDM toplotna črpalka Terra W (HGL Complete) voda-voda

 

Voda kot vir življenja in energije    
       
Kjer teče podtalnica, tam je življenje in življenje je energija. IDM-ova Terra toplotna črpalka z izkoriščanjem podtalnice uporablja to brezplačno energijo za vašo hišo – za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople vode.
 


Izredno varčna:
 
Podtalnica med vsemi naravnimi viri toplote privarčuje največ električne energije. Voda namreč v toplotno črpalko priteka z višjimi temperaturami kot mešanica vode in glukola iz globinske vrtine ali zemeljskih kolektorjev. Podtalna voda se črpa iz sesalnega vodnjaka, kroži skozi uparjalnik in se nato preko ponovnega vodnjaka vrača v tok podtalnice.
- podtalnica

HGL tehnika. Pametna toplotna črpalka
 
IDM izkoristi to kar drugi zavržejo. 15% ostanek pridobljene toplotne energije je na voljo pri temperaturi 62°C. Črpalka TERRA HGL pošilja vroči plin direktno do izmenjevalca toplote. S tem pridobimo višjo temperaturo za ogrevanje sveže tople sanitarne vode v IDM-ovem Hygieniku.
- kako deluje HGL tehnika
 
Za vse potrebe ogrevanja in hlajenja:

S toplotnimi črpalkami voda/voda lahko tako ogrevamo kot tudi hladimo. Aktivno za velik učinek hlajenja ali pasivno za posebej varčno hlajenje. Podtalnica neposredno preko talnega ogrevanja pri hladnih 10°C v prostoru ustvari prijetno klimo.
IDM-ove Terra toplotne črpalke za izkoriščanje podtalnice dosegajo moč od 6 do 42 kW. Večjo grelno in hladilno moč imajo naši drugi sistemi Terra Max.

Opozorilo: Toplotne črpalke voda/voda potrebujejo zadosten pritok podtalnice s posebnimi vrednostmi kvalitete vode.
   
Referenčni objekt IDM  

 

 

 

Dober primer in referenčni objekt IDM:
Schlossparkhotel Mariakirchen je le eden od primerov uspešne uporabe toplotne črpalke za podtalnico. Ta nov hotel poleg gradu se ogreva, hladi in segreva vodo za sobe in celoten wellness s pomočjo energije iz podtalnice.

 


 

 

Ferroli
IDM
Jotul
Junkers
Panasonic
Radson
Rehau
Weishaupt