Kategorije

IDM toplotna črpalka Terra S (HGL Complete) zemlja-voda

IDM toplotna črpalka Terra S (HGL Complete) zemlja-voda

 

Darilo Matere Zemlje

     
Zemlja je velik zbiralnik energije, na katerem dobesedno sedimo. IDM-ove Terra toplotne črpalke s HGL-tehniko izkoriščajo to energijo s pomočjo globinskih sond ali zemeljskih kolektorjev. Sistem nas pozimi greje in poleti hladi – celo leto pa nas oskrbuje s toplo vodo. IDM-ova Terra toplotna črpalka je sama sebi elektrarna, ki stoji v vašem vrtu. Ko cene običajnih energentov vrtoglavo naraščajo, ste vi neodvisni!

 

Izbira je vaša

Zemeljska energija z globinskim vrtanjem: zemeljska globinska sonda, sestavljena iz cevi iz umetne mase, pri pretakanju mešanice vode in glukola (Sole) prejema brezplačno toploto. Sonda dosega temperature okrog 0°C. Ta energija se v tokokrogu toplotne črpalke uporablja za izparevanje hladilne tekočine.
 

Energija iz sonca in dežja z zemeljskim kolektorjem:

Mešanica vode in glukola (Sole):
Več sto metrov cevi iz umetne mase se položi v globini 1,2 – 2 metra pod površino tal. S prečrpavanjem mešanice vode in sredstva proti zamrzovanju se izkorišča brezplačna toplota zemlje.

• Direktni uparjalnik:
Posebej varčen je površinski kolektor z direktnim uparjanjem. Po horizontalno položenih bakrenih ceveh, zaščitenih z umetno maso, kroži hladivo neposredno v 1,5 – 2 metra globine. »Uparjalnik« toplotne črpalke se torej nahaja v vašem vrtu. Pri tem ne prihaja do prenosa toplote iz tokokroga mešanice vode in glukola na hladivo.

     
- zemeljski kolektor   - geosonda / vrtinska globina

 
HGL tehnika. Pametna toplotna črpalka

IDM izkoristi to kar drugi zavržejo. 15% ostanek pridobljene toplotne energije je na voljo pri temperaturi 62°C. Črpalka TERRA HGL pošilja vroči plin direktno do izmenjevalca toplote. S tem pridobimo višjo temperaturo za ogrevanje sveže tople sanitarne vode v IDM-ovem Hygieniku.

- kako deluje HGL tehnika
 
 

IDM Terra S toplotna črpalka

   
+ 6 do 18 kW / 20 do 42 kw Twin + ogrevanje in hlajenje + HGL-Tehnika

 

 
 

 

 

 

 

Ferroli
IDM
Jotul
Junkers
Panasonic
Radson
Rehau
Weishaupt