Radson

Imensko ime Radson/Purmo so leta 1953 ustanovili v podjetje Purmo-Proizvod.

Severna Finska, -26 ° C zunanje temperature, leden veter - okolja, v katerem je želja, da bi bilo dobro, zanesljivo in učinkovita tehnologija za ogrevalne potrebe. Tukaj ima Radson/Purmo svoj izvor kot pionir na področju proizvodnje radiatorjev do neprekinjene linije za varjenje. V poznih '50s, je že podjetje izdelovalo radiatorje. Po prevzemu s družinske lasti skupine Rettig se je začela v zgodnjih 70. letih, proizvodnja panelnih radiatorjev na sodobnih proizvodnih linijah.

Uspeh izdelkov Radson/Purmo v Skandinaviji  jih je spodbudilo, da podjetje razširijo po geografskem pogledu na jugu. Leta 1974 je bila Radson/Purmo AG, s sedežem v bližini Garbsen Hannovru ustanovljeno podjetje, ki so si sami nadali nalogo da prinesejo toploto s radiatorji v domove po Nemčiji.

V letu 2000 se je Radson/Purmo AG podjetje povečalo, pri Vienenburg pri Goslar je sedež podjetja DiaNorm Wärme GmbH in so se preimenovali v Purmo DiaNorm Wärme AG. Septembra 2009 se je preimenoval v Purmo DiaNorm Wärme AG v RETTIG Nemčiji GmbH.Rettig Nemčija vključuje tri mesta Vienenburg, Meiningen in Lilienthal.

Logistični center v Vienenburg zagotavlja hitro dostavo vseh različnih Radson/Purmo izdelkov.

Radson proizvaja že vrsto let klasične modele s stranskim priklopom, ker je prihajalo dosti povpraševanja kako bi lahko naredili radiatorje s priklopom ne da bi se videle instalacijske cevi ob strani za priklop so naredili najprej spodaj desni priklop in nič kaj za tem so še dali na trg s sredinskim priklopom. Razen klasičnih videzov kot smo jih navajeni ima Radson široko paleto različnih variant, od dizanjskih horizontalnih ali vertikalnih, imajo tudi kopalniške modele v svojem programu ali pa tudi si lahko izberete v retro dizajnu.

 

Izdelki izbrane blagovne znamke ne obstajajo.
Ferroli
IDM
Jotul
Junkers
Panasonic
Radson
Rehau
Weishaupt