Kategorije

Panasonic toplotne črpalke VRF

NOVA IN VISOKO UČINKOVITA VRF REŠITEV. NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS


ECOi, Panasonicova nova in inovativna VRF rešitev, je visoko učinkovita tudi pri zelo nizki temperaturi kot je -25°C, ponuja odlično učinkovitost na trgu v več kot 77% kombinacijah. ECOi se lahko pohvali z 2-smernimi in 3-smernimi ter GHP zunanjimi enotami z do 20HP v eni enoti. Še več, preprosto jo je povezati z različnimi daljinskimi upravljalniki, osnovno enoto in mrežnimi vmesniki. Zadovolji najbolj avantgardne konstrukcijske potrebe in zahteve okolja današnjega časa.

Novi panasonicov industrijski sistem ECOi VRF (od 8 do 60 HP)
Nova serija VRF ECOi je zasnovana posebej za varčno rabo energije, enostavno namestitev in izredno učinkovito delovanje, in ponuja obsežno izbiro modelov zunanjih in notranjih enot ter edinstvene funkcije, zasnovane za najzahtevnejše pisarne in velike stavbe.

Serija modulov zunanjih enot sestojih iz 7 modelov z zmogljivostmi od 8 do 20 HP. Možne so velikosti modulov od 10 do 16 HP, ki zagotavljajo visok izkoristek.

Standardni način ponuja najvišjo zmogljivost ob ohranjanju izvrstne učinkovitosti, medtem ko visokoučinkoviti način (HI COP) omogoča izredno učinkovitost in nizke stroške delovanja, pri čemer se zmogljivost le rahlo zniža.

Povezati je mogoče do 64 notranjih enot, kar omogoča doseganje do 200-odstotne nazivne obremenitve notranje enote in učinkovito izkoriščanje sistema v raznovrstnih stavbah: funkcija široke povezljivosti zagotavlja enostavno zasnovo rešitev za šole, hotele, bolnišnice in druge velike objekte. Dolžina cevi do 1.000 m omogoča uporabo nove serije VRF ECOi v zelo velikih stavbah in kar najbolj prilagodljivo namestitev.
Upravljanje sistema ECOi je enostavno. Na voljo je več kot 8 vrst nadzora, od standardnih žičnih daljinskih upravljalnikov do zaslonov na dotik in spletnih vmesnikov.


Prihranek energije in kompaktna zasnova


Serija učinkovitih zunanjih enot (standardni COP
 

Serija visokoučinkovitih zunanjih enot (visoki COP)
 

Nova serija ME1 potrebuje manj prostora za namestitev enega ohišja za zmogljivosti do 20 HP. Enote zmogljivosti 8–12 HP je mogoče prepeljati z dvigalom, kar olajšuje delo na mestu vgradnje.

 

Razmerje zmogljivosti priključenih notranjih/zunanjih enot do 200 %


Razširjeno območje delovanja
Območje delovanja pri ogrevanju: s pomočjo kompresorja z visokotlačno posodo je območje delovanja pri ogrevanju razširjeno do –25 °C. Območje delovanja pri hlajenju: –10 °C DB do +43 °C DB.
*Če več kot 100 % notranjih enot deluje z visoko obremenitvijo, enote morda ne bodo zmogle zagotoviti zahtevane zmogljivosti.


Povečana dolžina cevi in prilagodljiva zasnova
Vrhunska prilagodljivost zasnove cevne napeljave. Možnost prilagajanja različnih vrstam in velikostim stavb. Dejanska dolžina cevi 150 do 180 m. Maks. dolžina cevi 300 do 1.000 m.

 


Brez prekinitve delovanja med vzdrževanjem
Tudi v primerih, ko je potrebno vzdrževanje določene notranje enote, druge notranje enote še naprej delujejo v skladu z nastavitvami. (Ne velja za vse situacije.)

 Podaljšana življenjska doba kompresorja z enakomerno porazdeljenimi delovni časi kompresorjev
Mikroračunalnik nadzoruje skupni čas delovanja kompresorjev in skrbi za uravnoteženost delovnih časov vseh kompresorjev posameznega hladilnega sistema. Najprej se uporabijo kompresorji s krajšim delovnim časom.

 


Visok zunanji statični tlak
S pomočjo nove zasnove ventilatorja, motorja ventilatorja in ohišja omogoča posebna postavitev na mestu vgradnje tlak do 80 Pa pri vseh modelih. Za prilagodljivo namestitev je potrebna vgradnja izpustnega kanala, s katerim se prepreči padec učinkovitosti zaradi skrajšane poti kroženja zraka. Nova funkcija omogoča namestitev notranjih enot v tovarniških prostorih v poljubnem nadstropju stavbe.


Enostavna zasnova rešitev za šole, hotele, bolnišnice in druge velike objekte
Razlika med maksimalno in minimalno dolžino po prvi veji lahko znaša največ 50 m, daljše napeljave cevi pa se lahko raztezajo do 180 m.

 

Plinske rešitve VRF, od 12 do 50 KM
Pričujoči vodnik po tehničnih podatkih bo osvetlil vse vidike Panasonicovih izjemno inovativnih plinskih sistemov VRF.
  
V zadnjih letih so se pričakovanja glede klimatskih sistemov bistveno povečala in temeljito spremenila v prav vseh ozirih, tako s stališča končnega uporabnika, svetovalca, projektanta, kot s stališča monterja. Visoka pričakovanja, usmerjena zlasti v zagotavljanje optimalnega udobja z upravljanjem klimatske naprave, ki je energijsko učinkovita in omogoča manjše stroške, vendar tudi maksimalno prilagodljivost delovanja. Panasonic je ponosen na svoj položaj vodilnega inovatorja in si nenehno prizadeva zagotoviti odličnost svojim strankam in partnerjem, z razvojem vodilnih izdelkov na trgu in najboljšo podporo pri namestitvi in vzdrževanju, kot tudi glede informacij o storitvah.

 

Plinske toplotne črpalke serije M
Panasonicova plinska toplotna črpalka je naravna izbira za poslovne projekte, zlasti za tiste, kjer je električna energija omejena. Prav kakor bi tudi pričakovali, so vsi naši plinski sistemi VRF zasnovani tako, da zagotavljajo kar največjo zanesljivost. Pogon plinske toplotne črpalke (tj. motor z notranjim zgorevanjem) spreminja hitrost motorja v skladu s funkcijami obremenitve stavbe, ki so primerljive z invertersko električno klimatsko napravo.

 

Preprosta postavitev

Napredna serija M plinskih sistemov VRF ponuja izboljšano učinkovitost in zmogljivost v širokem območju delovanja. Obenem je tudi zmogljivejša kot kdaj koli, saj omogoča povezavo do 48 notranjih enot. Izboljšanja prinašajo večjo zmogljivost pri delni obremenitvi, manjšo porabo plina zaradi pogona z Millerjevim ciklom in manjšo porabo električne energije zaradi uporabe enosmernih ventilatorskih motorjev.
• Do 71 kW hlajenja pri tokovni porabi 11,0 A
• Enofazno napajanje za različne zmogljivosti
• Možnost uporabe zemeljskega ali utekočinjenega naftnega plina kot glavnega energenta
• Toplotni izmenjevalnik za segrevanje vode, ki se priklopi v sisteme moči 13–25 HP za pripravo tople vode v gospodinjstvu (samo pri 2-cevnih enotah)
• Možnost direktne ekspanzije (DX) ali ohlajene vode za notranjo izmenjavo toplote
• Manjši izpusti ogljikovega dioksida

 

Težave z napajanjem?
Tam, kjer primanjkuje električne energije, je plinska toplotna črpalka lahko popolna rešitev:
• Za delovanje potrebuje zemeljski ali utekočinjen naftni plin in le enofazno napajanje
• Hišnega napajanja ne odjema drugim nujnim zahtevam po elektriki
• Zmanjšuje strošek nadgradnje pomožnih postaj za ogrevalne in hladilne sisteme
• Zmanjšuje energijsko obremenitev stavbe, zlasti v koničnih obdobjih
• Električno napajanje ostaja na razpolago drugim porabnikom, denimo računalniškim strežnikom, trgovinskim hladilnikom, proizvodni opremi, razsvetljavi itd.Prednosti

Izredno učinkovito delovanje
Vsi modeli so opremljeni z izredno zmogljivim izmenjevalnikom zraka in z novim hladilnim sredstvom za visoko učinkovitost delovanja, zato so te naprave ene od energijsko najbolj učinkovitih rešitev, kar jih trg ponuja.

Najnižji izpusti dušikovega oksida
Sistemi VRF s plinsko toplotno črpalko (GHP) imajo najnižje izpuste dušikovega oksida, 66 % pod standardno mejno vrednostjo. Panasonicova plinska toplotna črpalka prinaša pionirsko rešitev – popolnoma nov sistem zgorevanja revne zmesi goriva in zraka, z nadzorom razmerja in učinka razmerja zraka in goriva, ki omogoča trajno zmanjšanje emisij dušikovega oksida (NOx).


Vrhunska gospodarnost
Panasonicova plinska toplotna črpalka ponuja hitro in zmogljivo ogrevanje oziroma hlajenje in izboljšano porazdelitev toplote v prostoru zaradi učinkovite rekuperacije toplote iz vode, ki se uporablja za hlajenje pogona in jo v krogotok hladilnega sredstva vbrizga izredno učinkovit ploščni toplotni izmenjevalnik. Uporaba odpadne toplote pogona obenem omogoča delovanje naše klimatske naprave s plinsko toplotno črpalko brez cikla odmrzovanja, s čimer je nenehno zagotovljena 100-odstotna zmogljivost ogrevanja, tudi v zahtevnih vremenskih pogojih z zunanjo temperaturo zraka do –20 °C. V načinu hlajenja je toplota, ki jo proizvaja pogon, na razpolago sistemu za ogrevanje vode za gospodinjstvo (DHW), ki zmore zagotoviti do 25 kW tople vode pri 75 °C. Sistem priprave tople vode za dom je prav tako na voljo pri ogrevanju, kadar temperatura zunanjega zraka presega 7 °C.

Visoka zmogljivost
Zaradi napredne zasnove toplotnega izmenjevalnika ponuja novi sistem plinske toplotne črpalke izboljšano učinkovitost in manjše stroške delovanja, ki ob podpori izboljšanih sistemov za upravljanje pogona močno povečujejo koeficient energijske učinkovitosti (COP) sistema.

Možnost priklopa enote za hlajenje vode
Naš sistem plinske toplotne črpalke je na voljo tudi z enoto za hlajenje vode, ki jo je mogoče kombinirati s posameznimi zunanjimi enotami ali kot del mešanice ohlajene vode iz notranjih enot z neposrednim raztezanjem. Sistem je mogoče upravljati preko sistema BMS ali Panasonicove upravljalne plošče, z nastavitvenimi točkami ohlajene vode od –15 °C do 15 °C in nastavitvenimi točkami ogrevanja od 25 °C do 55 °C.


 


Novi model generatorja električne energije
Največji, prelomni korak najnovejše tehnologije plinskih toplotnih črpalk je predstavitev sistema ECO G Power, ki zagotavlja 4,0 kW električne moči, kar zadostuje za napajanje 8 računalnikov ali 40 notranjih enot.

Odmrzovanje ni potrebno
Ko temperatura okolja v načinu ogrevanja pade pod 7 °C, se zunanji ventilatorji izklopijo, s čimer se prihranijo stroški nadaljnjega delovanja, zmanjšajo pa se tudi izpusti ogljikovega dioksida.

 

Toplotni izmenjevalnik zunanje enote plinske toplotne črpalke
• Vgrajena tuljava za direktno ekspanzijo in toplo vodo
• Odmrzovanje ni potrebno
• Hitrejši odziv na zahtevo po ogrevanju

 

Toplotni izmenjevalnik* za vodo ECO G

Za uporabo vode kot sredstva za prenos toplote
Panasonicov toplotni izmenjevalnik za vodo ECO G omogoča pripravo vode z različnimi temperaturami, primernimi za najrazličnejše poslovne potrebe, od udobne klimatizacije prostorov, do obdelave hrane ali zamenjave grelnikov in drugih sistemov.

 

Uporaba v mešanih sistemih (primer sistema)

V kombinaciji z enoto toplotnega izmenjevalnika za vodo lahko Panasonicova plinska toplotna črpalka ustvari prilagodljiv sistem – idealen za zamenjavo obstoječih sistemov hladilne enote in grelnikov.
Sistem plinske toplotne črpalke ima lahko notranjo enoto in hladilno enoto GHP. Pri neodvisnem upravljanju obeh sistemov je mogoče priključiti zunanjo enoto, ki zagotavlja 130 % zmogljivosti


 

 


Primeri uporabe – Povezava v zaprto nadzorno računalniško okolje. Uporaba v računalniških sobah
Ko je vodilna mednarodna banka vso razpoložljivo električno energijo potrebovala za IT-opremo, je bilo treba zagotoviti plinski pogon za več kot 450 kW obremenitve hlajenja. Zunanje enote smo priklopili preko toplotnega izmenjevalnika za vodo na hladilne tuljave v enotah zaprtega nadzora in s tem ohranili klimatizirano okolje z ustrezno temperaturo in vlažnostjo. Uporaba funkcije tople vode je omogočila oskrbo stavbe s 100 kW zmogljivosti tople vode, s čimer je bila zagotovljena dodatna ugodnost – znatno zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida.

Priključitev na konvektorje za hlajeno vodo v opremi za obdelavo zraka.
Vrhunska restavracija v Londonu je potrebovala velike količine svežega zraka za kar najugodnejše okolje v restavraciji. Plinske toplotne črpalke, priključene na hladilne konvektorje v sistemu za obdelavo zraka, so omogočile dovajanje zraka s pravšnjimi lastnostmi tako poleti kot v zimskem času.


 


Zamenjava hladilne enote. Oskrba konvektorjev z ohlajeno vodo.
Ko je bilo treba neke stare, odslužene hladilne naprave zamenjati, so plinske toplotne črpalke z izmenjevalniki toplote za vodo omogočile izvajanje projekta po fazah, ob uporabi obstoječih cevi za vodo in konvektorjev. To je omogočilo pravočasno dokončanje projekta, ob omejenem proračunu, in brez kakršnih koli težav zaradi napeljave hladilnega sredstva v omejenih prostorih. 

 

Serija 3-cevnih sistemov ECOi MF1
Sistem z rekuperacijo toplote, s sočasnim ogrevanjem in hlajenjem.
 

3-cevni sistemi ECOi so med najnaprednejšimi sistemi VRF, kar jih je na voljo. Zaradi svoje dovršene zasnove ponujajo poleg visoke učinkovitosti in možnosti sočasnega delovanja ogrevanja in hlajenja tudi preprostejšo namestitev in vzdrževanje.
Najvišji razred v industriji z učinkovitostjo COP 3,94 (povprečna vrednost za hlajenje in ogrevanje pri zunanjih enotah 8 HP).
  • Sočasno hlajenje ali ogrevanje z največ 40 notranjimi enotami.
  • Izvedba zahteva kar najmanj prostora za namestitev, in sodi v vrhunski razred v panogi.
  • Omogočeni sta funkciji izmenjujočega in rezervnega delovanja.

Odličen prihranek energije
Dosežena visoka učinkovitost delovanja je dodatno izboljšana z novim, visokoučinkovitim hladilnim sredstvom R410A in enosmernim inverterskim kompresorjem, kot tudi z novim enosmernim motorjem ventilatorja, učinkovitim usmerjanjem zraka s prehodom s 3-smernega zajemanja na 4-smerno zajemanje zraka, ter z uporabo žične zaščite za ventilator z nizkimi izgubami.

Popolnoma samodejno sočasno delovanje ogrevanja in hlajenja ter povratno zbiranje toplote
3-cevni sistem ECOi VRF omogoča sočasno delovanje ogrevanja in hlajenja s pomočjo kompletov elektromagnetnih ventilov.

CZ-P56HR2
Do 56 notranjih enot

CZ-P160HR2
Do 160 notranjih enot


Elektromagnetni ventil CZ-CAPE2 / CZ-CAPEK2
Navzven je mogoče pošiljati signale za odmrzovanje, ogrevanje, hlajenje in vklop termostata.

Vrsta signala (2 vrsti): napetostni (maks. 240 V AC, 5 A ali 30 V DC, 5 A), breznapetostni.

 

 

 

Razširjeno območje delovanja
Območje delovanja pri hlajenju: z zamenjavo zunanjega ventilatorja z inverterskim se je območje delovanja pri hlajenju povečalo na –10 °C.


 

 

Dolg cevni sistem
Dejanska dolžina cevi 150 m. Skupna dolžina cevi 300 m.

Brez prekinitve delovanja med vzdrževanjem
Tudi v primerih, ko je potrebno vzdrževanje določene notranje enote, druge notranje enote še naprej delujejo v skladu z nastavitvami. (Ne velja za vse situacije.)

Najmanjši prostor za namestitev v panogi! Še tišje delovanje
Pet vrst enosmernih inverterjev zmogljivosti od 8 do 16 HP ima poenotene zunanje mere ohišja z z dvokomorno zasnovo. V spodnjem prostoru zunanje enote so nameščeni kompresor in drugi deli, v zgornjem pa toplotni izmenjevalnik. Takšna zasnova je omogočila najmanjši namestitveni prostor v panogi in tiho delovanje. Zagotovljena je funkcija zasilnega delovanja.
 

Notranje enote

Široka izbira modelov glede na zahteve prostorov

 


 
V okviru nove serije toplotnih črpalk »VRF Eco i«, ki ponuja veliko izbiro notranjih enot za kar najbolj prilagodljivo namestitev v vseh primerih uporabe in v raznovrstnih stavbah, so na voljo:
• celotna linija kasetnih naprav: 4-smerna kasetna naprava za odličen izpust zraka in zmogljivo kroženje; mini-kasete za manjše prostore z manj stropne površine;
2-smerne kasetne naprave za odličen izpust zraka in zmogljivo kroženje ter 1-smerne kasetne naprave za tesne stropne površine;
• celotna linija kanalnih naprav: enote s srednjim do visokim statičnim tlakom, ki omogočajo prilagodljiv izpust zraka in zmogljivo kroženje zraka, enote z nizkim statičnim tlakom za prostore z nizkim stropom in tiho okolje, ter enote z visokim statičnim tlakom za dolge kanalne povezave in visoke zmogljivosti;
• stenske naprave (ploske)
• stropne naprave za prostore, kjer stropni prostor ni na voljo
• stoječe talne naprave za obrobno hlajenje
• zakrite stoječe talne naprave za posebne estetske zahteve.

 

Tanka kanalska naprava tipa
M1 z nizkim statičnim tlakom

Izredno tanek model: višina vseh modelov je 200 mm 

Tanka kanalska naprava tipa F1
Povečana moč odvodne črpalke!
Vgradnja visokozmogljive odvodne
črpalke omogoča povečanje črpalne
višine v odvodnih ceveh do 785 mm
od spodnje strani ohišja.


 

 

4-SMERNA KASETNA NAPRAVA TIPA U1: Nova tehnologija zagotavlja še bolj varčno rabo energije

Izredno učinkovit in tih turbo ventilator
Z razvojem novega, večjega ohišja ventilatorja in in optimiranjem poti zraka omogoča ta ventilator večji pretok zraka in še tišje delovanje.

Učinkovitejša deljena hladilna rebra
Prenos toplote je izboljšan z vgradnjo izredno učinkovito oblikovane cevi toplotnega izmenjevalnika.

Novi enosmerni motor ventilatorja
Novi enosmerni motor ventilatorja omogoča z neodvisnim upravljanjem omogoča boljši pretok zraka.


 

Neodvisno upravljanje krilc
Možno je prilagodljivo upravljanje toka zraka s krmiljenjem posameznih krilc. 4 krilca je mogoče krmiliti posamezno, z nastavitvami preko žičnega daljinskega upravljalnika. S prilagodljivim upravljanjem toka zraka je mogoče zadostiti različnim potrebam posameznega prostora.

 

4-smerna stenska naprava tipa K1

Kompaktna zasnova in ploska sprednja ploskev sta skladni z notranjo opremo, namestitev, ki ne bo vzbujala občutka neskladja, pa je mogoča tudi v majhnih prostorih. Vse enote do 36K btu imajo plosko sprednjo ploščo in so zaščitene pred obrabo.

 

 


Zunanji ventil
Za stenske naprave: idealen za zmanjšanje hrupa v prostoru namestitve..

CZ-P56SVK2 +
CZ-CAPEK2
(za enote tipa 22–56)

CZ-P160SVK2 +
CZ-CAPEK2
(za enote tipa 73–106)


Pralna sprednja plošča
Sprednja plošča notranjih enot se preprosto sname in opere, kar omogoča enostavno čiščenje.
Filtri proti plesni so del standardne opreme. 

 

Uporabite staro napeljavo za hladivo R22 v novem sistemu VRF

Zakaj obnova? Pomembno gonilo dodatnega zmanjšanja potencialne škode za ozonski plašč.

Pogosto slišimo, da predpisi obvladujejo naša življenja, vendar so včasih tu prav zato, da jih rešujejo. Prenehanje rabe R22 lahko opišemo kot enega takšnih ukrepov. Od 1. januarja 2010 je nova uporaba hladiva R22 v Evropski skupnosti prepovedana.

 

Panasonic izpolnjuje svoj del naloge

Tudi pri Panasonicu izvajamo svoj del naloge – in se zavedamo, da so v tem trenutku vse finance pod pritiskom. Panasonic je razvil čisto in stroškovno učinkovito rešitev, ki bo omogočila usklajevanje s tem najnovejšim predpisom, vendar s kar najmanjšim vplivom na poslovanje in denarne zaloge.

Kaj je to?
Panasonicov sistem obnove omogoča ponovno uporabo kakovostnih obstoječih cevi, ki so se uporabljale za hladivo R22, v novih visokoučinkovitih sistemih s hladivom R410A.

Zakaj je Panasonicova rešitev edinstvena?
S preprosto rešitvijo nastale težave lahko Panasonic obnovi vse split sisteme in sisteme VRF, odvisno od posameznih omejitev pa ne omejujemo niti opreme, ki jo zamenjujemo..

Rešitev se lahko financira domala sama!
Z namestitvijo novega, izredno učinkovitega Panasonicovega sistema s hladivom R410A boste, v primerjavi s sistemom R22, prihranili približno 30 % operativnih stroškov. Vgradnja se lahko poteguje tudi za državne subvencije, strošek investicije pa lahko uveljavljate kot olajšavo.

Ali je postopek res tako preprost?
Da ...
1. Preverite zmogljivost sistema, ki ga želite zamenjati.
2. . Iz Panasonicove ponudbe izberite najprimernejši sistem, s katerim boste starega nadomestili.
3.Sledite postopku, ki je podrobno opisan v tem katalogu in tehničnih podatkih. Preprosto ...

 


 

Obnova sistema VRF

Panasonicov sistem obnove ponuja popolnoma nov sistem VRF, notranje in zunanje enote, pri njihovi namestitvi pa se uporabi obstoječi sistem cevi. Panasonicova napredna tehnologija omogoča delovanje sistema s prejšnjo napeljavo cevi, saj so delovni tlaki v sistemu prilagojeni ravni hladiva R22 (33 barov), kar
zagotavlja varno in učinkovito delovanje sistema, brez izgube zmogljivosti. Nova oprema ponuja večji

COP/EER s pomočjo vrhunske tehnologije inverterskega kompresorja in toplotnega izmenjevalnika. Potem ko ste se s svojim dobaviteljem Panasonicovih sistemov posvetovali glede omejitev za cevovode in pridobili soglasje za Panasonicov sistem obnove, morate izpeljati tri ključne preizkuse, s katerimi se boste prepričali, da bo uporaba sistema učinkovita. Najprej morate opraviti temeljito kontrolo cevovodov, morebitne poškodbe pa je treba odpraviti. Nato je treba izpeljati preizkus z oljem, da bi zagotovili, da sistem ni bil izpostavljen preobremenitvi kompresorja v njegovi življenjski dobi, nazadnje pa v cevovod vgraditi še komplet za obnovo sistema VRF (CZ-SLK2), s katerim boste poskrbeli, da bo sistem očiščen morebitnih ostankov olja.

 

Komplet za obnovo sistema VRF (CZ-SLK2) in kontrolno steklo

V nadaljevanju podajamo pregled kompleta za obnovo sistema VRF (CZ-SLK2), ki je potreben v primeru ponovne uporabe obstoječih cevi. Če točna dolžina in velikost obstoječih cevi nista jasni, v skladu s spodnjo sliko namestite kontrolno steklo. Uporabili ga boste za preverjanje količine dodatnega polnjenja hladiva.


 
Mere priključne cevi (palci, mm)
A Ø 1/2 (12.7) (12, 14, 16 HP)
B Ø 3/8 (9.52) (4,5,6,8 10 HP)
 
 
Opomba: če se velikost cevi ne ujema z obstoječo napeljavo, uporabite reducirni člen (lokalna dobava), da bi prilagodili premer cevi.

Kontrolno steklo (lokalna dobava)
Če točna dolžina in velikost obstoječih cevi nista jasni, na tekočinsko cev namestite kontrolno steklo in z njim preverite, ali je količina dodatnega polnjenja hladiva ustrezna.

  

Namestitev kompleta sušilnega filtra in kontrolnega stekla

 

• Za prilagajanje omejene ravni tlaka na 3,3 MPa so potrebne posebne nastavitve na mestu vgradnje.
• Sušilni filter morate namestiti na tekočinsko cev vsake zunanje enote.
• Visokotlačna stikala je treba namestiti na tekočinske in plinske cevi vsake zunanje enote.

• Kompleta sušilnega filtra po preizkusnem delovanju ni potrebno odstraniti, ker je normalno delovanje omogočeno.
• Pri montaži kompleta sušilnega filtra pazite na mesto namestitve ter usmeritev sušilnega filtra in krogličnega ventila. V primeru napake morate ob zamenjavi sušilnega filtra izčrpati hladilno sredstvo iz sistema, kar bo otežilo vzdrževanje.
• Komplet sušilnega filtra zaščitite s termo-izolacijskim materialom (lokalna dobava: toplotna obstojnost do 80 °C ali več in debelina 10 mm ali več).
• Morda bo potrebno zamenjati sušilnik iz kompleta sušilnega filtra, odvisno od pogojev obstoječe enote. Kot nadomestni sušilni filter uporabite Danfoss DMB 164 (lokalna dobava).

 

Prezračevalna enota z rekuperacijo energije

Zagotavlja največje udobje in večje prihranke električne energije Ventilatorji z rekuperacijo energije ponujajo prezračevanje, ki povečuje udobje in zagotavlja prihranek električne energije. S postopkom rekuperacije toplote učinkovito zbirajo toploto, izgubljeno med prezračevanjem.


 

20 % prihranka energije
Poraba energije je z uporabo elementa s povratnim tokom za toplotno izmenjavo bistveno manjša. Obremenitev klimatske naprave je približno 20 % manjša, kar zagotavlja znaten prihranek energije.

Lahka zgradba
Lahka zgradba zagotavlja preprostejšo namestitev.

Tiho delovanje

Zaradi nizkošumnega delovanja so enote opazno tišje. Vsi modeli z zmogljivostjo manj kot 500 m³/h delujejo z ravnjo hrupa pod 32 dB (visoka nastavitev), in celo naš najzmogljivejši model s 1.000 m³/h povzroča samo 37,5 dB hrupa (visoka nastavitev).

 

Membrana toplotnega izmenjevalnika je izdelana iz posebnega materiala, prevlečenega s smolo, ki zagotavlja optimalen prenos toplote. Filter iz najlonskih/poliestrskih vlaken zagotavlja visoko odpornost proti prahu. Prenovili smo tudi zasnovo zračnih kanalov, da bi pridobili sistem za toplotno izmenjavo z dolgo življenjsko dobo, ki ga ni potrebno pogosto čistiti.

 


Dolga doba uporabnosti

 

Značilnosti, skupne vsem modelom
• Element z nasprotnim pretokom se uporablja za znižanje ravni hrupa in tanjše, manjše ohišje.
• Vzdrževanje je v celoti mogoče opraviti skozi kontrolno odprtino.
• Za preprostejšo namestitev se uporablja neposreden dovod/izpuh zraka.
• Vsako enoto je mogoče namestiti v obrnjenem položaju.
• Na voljo je zelo visoka nastavitev.
• Vgraditi je mogoče srednje zmogljiv filter (dodatna oprema, namestitev na mestu vgradnje).

Tanka oblika in enostavnejša namestitev
Element z nasprotnim pretokom se uporablja za znižanje ravni hrupa in tanjše, manjše ohišje.

 

 

Ferroli
IDM
Jotul
Junkers
Panasonic
Radson
Rehau
Weishaupt