Kategorije

Članki

KOPALNIŠKI RADIATORJI AUSTRIA EMAIL
KOPALNIŠKI RADIATORJI AUSTRIA EMAIL Podjetje Austria Email je na trgu prisotno že 158 let, pri čemer je najstarejša javna družba v Avstriji in ohranja njihove tradicionalne korenine, saj je bila družba prvotno ustanovljena leta 1855 v avstrijsko-francoskem konzorciju. Austria Email je vodilno avstrijsko podjetje na trgu ogrevanja z 75 let izkušenj in več kot 350 zaposlenimi. Če iščete tako slog kot kvaliteto, potem je Aust..
Preberite več »
KOPALNIŠKO POHIŠTVO LAGUNA
KOPALNIŠK POHIŠTVO LAGUNA Podjetje PURIS Gmbh je eno izmed vodilnih nemških proizvajalcev kopalniškega pohištva, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo ter s kvaliteto in modernim designom. V njihovem prodajnem programu je možno dobiti široko paleto umivalnikov, omarice za umivalnik in ogledala, v širini 500 mm, 600 mm, 700 mm, 800 mm, 900 mm, 110 mm, 120 mm, 140 mm, 160 mm in 180 mm. Prav tako je možno barvno kombinirati korpus kot lice pohištva in s te..
Preberite več »
KAMIN, ODLIČNA KOMBINACIJA S TOPLOTNO ČRPALKO
KAMIN, ODLIČNA KOMBINACIJA S TOPLOTNO ČRPALKO V današnjem času trend naraščajočih stroškov energije zagotovo narekuje kombinacijo večih ogrevalnih sistemov. Kombinacijo teh sistemov je potrebno izbrati skrbno, da se občasne pomanjkljivosti ogrevalnih sistemov nevtralizirajo. To ne velja samo za novogradnje, predvsem pri starih gradnjah je smiselno premisliti o zamenjavi potratnih ogrevalnih sistemov. Nakup novega kaminskega vložka praviloma pomeni znatn..
Preberite več »
TOPLOTNA ČRPALKA, ALTERNATIVA KURILNEMU OLJU IN PLINU?
Toplotna črpalka zrak-voda, alternativa kurilnemu olju in plinu? Ogrevanje šteje med večje investicije za vsakega lastnika nepremičnine. Kako visoki so zares stroški ogrevanja z oljem, plinom ali toplotno črpalko? Kakšna bo cena olja in plina čez deset ali dvajset let? Skoraj nepošteno vprašanje na katerega ne zna odgovoriti nihče, skrbi skoraj vsakega lastnika hiše ali stanovanja, ki bo v kratkem investiral v novo ogrevanje in katerega odločitev zna močno vplivati na njihove stroške ogrevanja. V Sloveniji so naftni derivati najdražji energent, predvsem ..
Preberite več »
Z LESNO BIOMASO KURIMO CENEJE
Z LESNO BIOMASO KURIMO CENEJE Ogrevanje z lesom ne pomeni več zgodnjega vstajanja v ledeno jutro in trdega dela s sekiro in žago. Če bo pri sosedu namesto cisterne s kurilnim oljem stal silos-tovornjak veste, da je vaš sosed prešel na sodobno ogrevanje z lesom. Kakor ogrevanje s kurilnim oljem delujejo kotli na pelete udobno in samodejno ter  privarčujejo zajeten del vašega težko prisluženega denarja. Zagotovo lahko rečemo, da je posel s peleti v razcvetu, kajti po kotlih na pelete je zares veliko povpraševanje. ..
Preberite več »
KAKO DELUJE KLIMATSKA NAPRAVA!
Kako deluje klimatska naprava! Za lažje razumevanje klimatskega sistema si lahko pomagamo s primerom hladnih stekel v kuhinji. Klasične klimatske naprave izpodrivajo inverterji Prednosti inverterja pred navadno klimatsko napravo: 40% prihranek energije, A-energetski razred, hitro doseganje željene te..
Preberite več »
TALNO OGREVANJE
Talno ogrevanje Če pogledamo v zgodovino ugotovimo, da so talno gretje poznali že stari Rimljani 100 let pred Kristusom. Takrat so cevi namestili v tleh prostorov ko so ogrevali prostore s toploto v tleh napeljanih zračnih kanalov za dimne pline. Sodobno talno ogrevanje se je začelo uporabljati v Franciji nekje po letu 1930,vendar z zadržki saj so se takrat uporabljale jeklene cevi. Ta ogrevalni sistem se je uveljavil šele takrat, ko so začeli izdelovati cevi iz polimernih materialov, ki omogočajo kakovost..
Preberite več »
STENSKO OGREVANJE
Stensko ogrevanje Deluje na principu nizko temperaturnega ogrevanja prostorov ter zaradi tega omogoča zdravo bivanje pri odličnih klimatskih pogojih. Toplota prehaja v prostor s sevanjem, deloma tudi s konvekcijo. Topel zrak se ob ogreti ploskvi dviga. Cirkulacija je močnejša, tako preprečimo sevanje hladnih sten in oken. Sistemi stenskega ogrevanja so konstrukcijsko enostavni in je z njimi lahko upravljati. Zaradi dostopne cene, enostavnega načrtovanja in minimalnih stroškov vzdrževanja in predvsem ..
Preberite več »
Ferroli
IDM
Jotul
Junkers
Panasonic
Radson
Rehau
Weishaupt